Sıkça Sorulan Sorular

Telefonlarımızı lütfen mesai saati içersinde kullanınız. Merkezimizde memur bulunmamaktadır. Kısa bir süre sonra yeniden deneyiniz.
Ayrıca doğru telefon numaralarını aradığınızdan emin olmak için lütfen iletişim linkinden kontrol ediniz.

Sertifikalarınız okulumuz tarafından saklanmaktadır. Yalnız 1 yıl içerisinde alınmayan sertifikalar arşivi kaldırılmaktadır ve bulmak zaman alabilir. Bu sebeple yeni bir dönem başlamadan sertifikalarınız alabilirsiniz..

Sınavından en geç 3 hafta sonra alabilirsiniz. Lütfen bunun için kursunuzdan görevli müdür yardımcımıza başvurunuz.   

1. derece akrabanız dışında kimse sertifikanızı alamaz. Yalnız mecburi durumlarda kurumumuza bir dilekçe bırakabilir ve almasını istediğiniz kişiyi önceden bize bildirebilirsiniz.

Kayıtlarımız kuruma gelinerek yapılmaktadır. 117474@meb.k12.tr adresine elektronik posta gönderebilirsiniz. Ancak kaydınızı telefonla doğrulatmanız gerekir.

Ayrıca Kurslar menümüz altında Ön Başvuru Formunu doldurup gönderebilirsiniz.

Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.

Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.

Her kursun sonunda Yazılı ve Uygulamalı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır.

Halk eğitimi merkezlerince açılacak kurslara devam edeceklerde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma (Yabancı uyruklular için valilik izni gerekir) şartı aranır. Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur. Ancak ilköğrenim çağında bulunanlar devam ettikleri öğrenim kurumlarının öğrenime kapalı olduğu sürelerde etkinliklere katılabilirler. Örgün eğitime devam eden öğrenciler derslerinden arta kalan zamanlarda halk eğitimi etkinliklerinden yararlanabilirler. Belirli yaş ve eğitim seviyesi programın özelliğine göre gerektiğinde aranır. Bu durum halk eğitimi merkezlerince kurs duyurularında belirtilir.

Kayıt için bireysel başvuru yapılabileceği gibi, Halk Eğitimi Merkezleri´nin bulunduğu il ve ilçelerden uzakta oturanlar, bağlı oldukları köy ve mahalle muhtarlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı okul ve kurum müdürlüklerine de başvuruda bulunabilirler. Bu kurumlar, kendilerine yapılan başvuruyu Halk Eğitimi Merkezi´ne ulaştırdıktan sonra, Merkez bu istekler doğrultusunda alan çalışması yaparak, kursun açılması yönünde gerekli çalışmaları yapar. Kayıt için başvuru, Halk Eğitimi Merkezleri´nce geliştirilen formla yapılır.

Başvuru formu, Nüfus Cüzdanı ve Öğrenim Belgesi yeterlidir.

Kurslara kayıt olmak için yılın oniki ayında halk eğitimi merkezlerine başvuru yapılabilir. Özelliklerinden dolayı bazı kurslar için sadece bazı dönemlerde kayıt açılabilir. Bu durum da merkez yönetimince iletişim araçları yoluyla duyurulur.

Kurslara kabul edilenler devam etmek zorundadırlar. Kurs süresinin 1/5´i kadar devamsızlık gösterenlerin kaydı silinir ve belgesi verilmez. Geç kalmayı alışkanlık haline getirenler hakkında devamsızlık işlemi yapılır.

Kurslar genel olarak 12 kişilik katılımın tamamlanmasıyla açılır. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatların yaşatılması yönünde açılacak kurslarda katılım sayısı 12´den daha aza indirilebilinir. Bu husus istihdam kolaylığı sağlayan, üretime yönelik gelir getirici kurslar için de geçerlidir.

Halk eğitim kursları genel olarak; 
• Halk eğitimi merkezlerinde, kendi hizmet binalarında,   • Mahalle ve köylerde temin edilen kurs yerlerinde, 
• Eğitim odalarında,                                                     • Ceza ve ıslah evlerinde, 
• Rehabilitasyon gerektiren hastanelerde,                      • Kamu ve özel kuruluşlara ait binalarda, 
• Örgün eğitim kurumlarına ait binalarda,                       • Gönüllü kuruluşlarca sağlanan yerlerde, 
• İhtiyaç duyulan uygun diğer yerlerde açılır.

 

Halk eğitimi merkezlerinde okuma yazma, mesleki teknik ve sosyal kültürel amaçlı kurslar açılır. Tür sınırlaması yoktur. İhtiyaç duyulan her alanda kurslar düzenlenir.

Bazı kurslar için ek belgeler de istenmekle beraber genellikle aşağıdaki belgeler yeterli olmaktadır.                                                                             1- Form Dilekçe (Merkezde doldurulacak)                                         

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 
3- Diploma Fotokopisi (Öğrenimine devam ediyorsa Öğrenci Belgesi) 

 

4- Hükümet Tabipliğinden Sağlık Raporu (Sağlık Ocaklarından olabilir.)
5- İkametgah Belgesi                  

 

6- Öğreticiliğini Gösterir Belgelerin Onaylı Sureti

7- 6 Adet Vesikalık Fotoğraf .

Okuma yazma bilmeyen tek yurttaş kalmayacak! Bu amaca ulaşmak amacıyla tüm yerleşim birimlerinde düzenlenen okuma yazma kursları, merkezimizin başlıca görevidir. Hem kişilere okuma yazma öğretmek, hem de bu beceriyi günlük yaşamda kullanabilmesi için kurslarımız sürekli düzenlenmektedir.

a) Beceri Geliştirme: Mesleki ve teknik eğitim görme imkanı bulamamış ya da eksik ağitim almış kişileri mesleğe hazırlamak, iş alışkanlıkları kazandırmak, onları pasif tüketiciden aktif üretici konumuna getirmek, bir işyerinde çalışabilecek, kendi işlerini kurabilecek bilgi ve beceriye kavuşturmak amacıyla düzenlenir.
b) Meslek Kazandırma: Bir meslek dalında çalışanları ya da meslek edinmek isteyenleri geliştirmek, yeniliklere hazırlamak ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu eleman olarak yetiştirmek amacıyla düzenlenir.

Toplumun kültür düzeyini yükseltmek, kişilerin gelişimlerini artırmak, bilgi, beceri kazandırmak, üst öğretime hazırlamak, kültürel değerlerimizi korumak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen kurslardır. Bu kurslar gerekirse okul öncesi çocukları da kapsayacak şekilde düzenlenir. .
Kurslara Kimler Katılabilir? 
Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlar eğitime katılabilir. 18 yaşından küçükler velilerinin izinleri ile katılabilirler. İlk öğretim öğrencileri kendi okul saatleri dışındaki kurslara katılabilir. Yabancı uyruklu ve göçmenler valiliğin izni ile katılabilir.
Gerekli ise kurs programı için kriterler belirlenir. Bu kriterler, kursun içeriğine göre kurs yöneticisi tarafından belirlenir.

Tüm kurslar sabah saat 07:00 ile 24:00 arasında, haftanın tüm günlerinde düzenlenir.